Mästerskapsdebutant från Sävehof

Handboll som går i mål
Bild:Pixabay

Mellan den 13-30 Januari spelas handbolls-EM för herrar i Ungern och Slovakien. Sverige går in i turneringen med målet att upprepa succén från handbolls-VM då laget överraskande tog ett silver. I truppen finns en spelare från Sävehof och en från Redbergslid.

Den svenska truppen består nästan enbart av utlandsproffs. Undantagen kommer från Göteborgsklubbarna Redbergslid och Sävehof. I Redbergslid hittar vi den rutinerade demonmålvakten Andreas Palicka som med sina fenomenala räddningar vann folkets hjärtan under VM 2021. Bidraget från Sävehof är den unga mittsexan Felix Möller, född 2002 som gör sin mästerskapsdebut. Den rutinerade Andreas Palicka gör i sin tur sitt nionde mästerskap.

Sveriges förutsättningar

Den 13 Januari klockan 20.30 spelar Sverige sin första match i mästerskapet då de möter  Bosnien Hercegovina. De två andra lagen i Sveriges grupp är Spanien och Tjeckien. För att Sverige ska ha en chans att upprepa succén från VM krävs det i ett första steg att sluta topp två i sin grupp för att gå vidare till mellanrundan. Där delas nationerna in i två grupper med sex lag i varje grupp. De två bästa i sin grupp går sedan vidare till semifinal.


Författare: Joel Lund, 11/1-2022

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson
Skip to content