Team Göteborg SK släpar i tabellen

Bild: Team Göteborg SK

Då elitserien förra året ställdes in är Team Göteborg SK regerande Svenska mästare i squash. Hittills under årets säsong har klubben inte visat prov på några mästartakter. Efter fyra spelade matcher parkerar de på plats fyra av sex i tabellen,  samma poäng som femman.

Att klubben släpar i tabellen kan till stor del förklaras av de tunga spelartrupp som skett sedan guldet 2019 bärgades. Fritiof Jacobsson har flyttat till USA  för att spela squash på college. Landslagsspelaren Filip Hultman har i sin tur flyttat till Stockholm och spelar nu för topplaget InterSquash Club.

Filip ger sin syn på läget i sitt gamla lag

-Jag tycker att Team Göteborg SK har spelat bra. Men man måste komma ihåg att det är ett annat lag nu än det som jag vann guld med. Det går inte att ha samma förväntningar. Jag vill dock berömma klubbens yngre förmågor som har utvecklats väldigt mycket sedan jag lämnade.

På frågan om Filip tror att hans nya klubb kommer att vinna SM-guld svarar han

-Det är klart att jag tror det. Visst, vi ligger två bakom Skellefteå just nu men vi har bara börjat. Rasmus Hult, Sveriges bästa squashspelare har dessutom börjat spela för oss, jag skulle säga att vi är favoriter till guldet. 


Författare: Joel Lund, 11/1-2022

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson
Skip to content