LISTA: Hetaste Idrottsnamnen i Göteborg 2022

Fotbollslag peppar inför match

Idrottsåret 2021 blev ett lyckat för flertalet Göteborgsbaserade utövare. Borde nationella och internationella framgångar skördades och det ser inte ut att ta stopp under 2022. Vi har listat fem namn i Göteborgsområdet som vi tycker att man borde hålla ett extra öga på. 

Simon Edvinsson, hockey

Bara 19 år gammal och redan en viktig kugge i Frölunda HC:s lagbygge den här säsongen. Blev i somras draftad som sjätte spelare i NHL-draften av Detroit Red Wings. Har under säsongen vuxit fram som en backbjässe för ett guldsatsande Frölunda och går från klarhet till klarhet för varje match och är en blivande världsstjärna, det vågar jag lova. 

Stina Blackstenius, fotboll 

BK Häckens målspruta vann skytteligan i Damallsvenskan 2021 med sina 17 mål. Gjorde fem mål under OS när Sverige tog silver efter förlusten i straffläggningen. Slutade på 13:e plats i Ballon d’Or-omröstningen när världens bästa fotbollsspelare skulle röstas fram. Har ryktats till Manchester United men inget officiellt än. 

Suldan Hassan, friidrott/löpning

En talang av högsta klass. År 2020 var han en halv sekund från att slå OS-guldmedaljören Anders Gärderuds svenska rekord på 5000 meter. Anses vara en av de bästa löpartalanger i Sverige – någonsin och i sommar kommer ett VM i friidrott äga rum i Eugene, USA. Får vi se Suldan ta medalj där? 

Marcus Berg, fotboll

Kom i somras tillbaka till IFK Göteborg efter utflykter i bland annat Grekland och Ryssland. Tio mål på 18 matcher blev facit efter en väldigt svajig säsong av IFK Göteborg. Kommer inför säsongen 2022 få en full försäsong med laget och det är ingen högoddsare att tro att anfallaren kommer vara i toppen av skytteligan, trots sin ålder. 

Sara Svensk, triathlon 

Satte i november 2021 nytt världsrekord på Ironman för damer med 8:44:21. I augusti 2022 kommer världsmästerskapet i triathlon äga rum i USA och här på Götesport kan ni läsa mer om Sara och Ironman. En fantastisk historia.


Författare: Viktor Lindqvist, 11/1-2022

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson
Skip to content