5 sportevenemang du inte får missa i Göteborg 2022

Foto: Unsplash

Göteborg är årligen hem till många olika sportevenemang och den växande trenden fortsätter även 2022. Som start på det nya året har Götesport valt ut 5 av de största sportevenemangen som Göteborg har att bjuda på.

23-27 februari: Gothenburg Horse Show 2022

För 46:e året i rad får vi se världseliten inom hästsport inta Scandinavium. Gothenburg Horse Show har sedan första upplagan 1977 lockat över tre miljoner besökare till staden. Det kommer att bjudas på hopp- och dressyrklasser, unghästklaster, ungdomsklasser, Agility och mycket mer. Evenemanget är perfekt för den hästintresserade, eller för dig som vill uppleva något nytt!

21 maj: Göteborgsvarvet 2022

21 maj drar världens största halvmaraton igång! Sedan starten 1980 har över 1,4 miljoner människor deltagit i loppet. Göteborgsvarvet är mer än bara en tävling och riktar sig mot både elit- och amatörlöpare. Det är en upplevelse du inte vill missa!

17-19 juni: Gothia Cup 2022

Gothia Cup är världens största fotbollsturnering för ungdomar och spelas årligen runt om i Göteborg. Turneringen består av lag från världens alla hörn och är en mötesplats för världens alla ungdomar. Varje upplaga färgar stadsbilden under en vecka och ger göteborgarna en möjlighet att ta del av fotboll, som kultur från världens alla hörn.

23 september: Harlem Globetrotters 2022

Detta är en upplevelse man sent kommer att glömma! Basketlaget Harlem Globetrotters är kända för sina bolltrick och allmänna basketkonster. Under deras vistelse i Partille Arena får besökarna träffa laget på plan, skjuta, tricksa, ta bilder och självfallet njuta av deras magiska show.

4-9 juli: World of Handball – Partille Cup 2022

Likt Gothia Cup är Partille Cup världens största handbollsturnering för ungdomar. Varje år besöks Göteborg av ca 20 000 deltagare från 50 olika länder föredelat på 1100 lag. Under en fyra dagars period kommer Göteborg förvandlas till en mötesplats för världens alla kulturer där spelare och besökare kan träffa såväl gamla som nya vänner.


Författare: William Gustafsson, 10/1-22

Detta är ett övningsmagsin från JMG, Göteborgs Universitet. Ansvarig utgivare: Monica Löfgren-Nilsson
Skip to content